Печат

Ръгби: Локомотив с драматична загуба от Янтра в Габрово

вкл. .

Yantra LokoSf 2023

Отборът на „Янтра“  победи с 24:11 над столичния „Локомотив“ в 1 кръг на първенството Ръгби 15. Двубоят се игра пред сериозен брой зрители, които станаха свидетели на оспорван сблъсък.

Успехът на габровския тим не дойде никак лесно. Момчетата на Венелин Иванов дори се оказаха в ролята на догонващи след 10 минути игра. Първо в 5-та минута Константин Дебренлиев даде аванс на „Локомотив“ с точно изпълнен фаул, а малко по-късно Михаил Георгиев след добър самостоятелен рейд отляво заложи топката в точковото поле на „Янтра“ за 0:8. Домакините пренесоха играта в половината на съперника и в 21-та минута Михаил Михов разцепи отбраната на „железничарите“, за да реализира първите габровски пет точки в мача. Импулсът доведе и до второ есе за „Янтра“ шест минути по-късно. Отново Михов разкъса през центъра защитата на гостите, а Даниел Цвятков беше точен и при допълнителния удар – 12:8. В 32-та минута „Локомотив“ отново получи възможност за изпълнение на фаул в половината на „Янтра“. Въпреки не много удобната позиция, Дебренлиев отново показа точен мерник и намали на 12:11. При този резултат дойде почивката.

Три минути след началото на втората част Дебренлиев отново стреля от фаул, фронтално срещу вратата на „Янтра“, но този път ударът му беше несполучлив и резултатът се запази. Габровският тим отново пренесе играта в половината на столичани и в 56-та минута сантиметри разделиха Ивайло Ялъмов от есето. Играчът с №15 беше блокиран от Дебренлиев до ъгловото флагче, на стъпка пред точковото поле. Логичното се случи в 63-та минута. При разиграване дълбоко в полето на гостите, националът Димитър Георгиев проби мощно и заложи топката зад линията за 17:11.

В следващите минути „локомотивци“ се опитаха да върнат точките и се позадържаха в половината на домакините, но „Янтра“ се справи в отбрана. Интригата обаче се задържа до самия край. Есето на успокоението за габровския тим падна в заключителните секунди на мача. Отлично бързо раздаване надясно завърши с пробив на Илия Димитров, а Даниел Цвятков реализира и добавката, фиксирайки крайното 24:11.

ЯНТРА - ЛОКОМОТИВ (Сф) 24:11

Точки: Михаил Михов - 10, Димитър Георгиев - 5, Илия Димитров - 5, Даниел Цвятков - 4 (Янтра), Константин Дебренлиев - 6, Михаил Георгиев - 5 (Локомотив)

по материали на https://sport-gabrovo.com/

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ