Печат

Локомотив завърши 4-ти в шампионата

вкл. .

vodna topka Lokomotiv mazhe 2022

Във финалната четворка, в която силите на всички участници – Локомотив НН, ЦСКА, Черноморец и Аква Спорт бяха изравнени както никога досега, новият шампион наложи волята си с дисциплинирана игра, добра тактика и сериозен принос на всички играчи в състава.

И двата полуфинала завършиха с по един гол разлика след драматични обрати и показаха много от хубавите страни на водната топка. Първо Черноморец се добра до победата срещу Аква Спорт с решителен гол на Николай Тодоров в последната минута на мача с 11-10. Така бургазлии за четвърта година поред стигнаха до финал при мъжете – през 2018 и 2019 за Купата на България и в първенството през 2020-а и 2021-а. Другият полуфинал поднесе много здрав сблъсък между традиционните най-големи съперници в мъжката водна топка през този век – ЦСКА и Локомотив НН. Целият двубой протече в гонитба в резултата, но като цяло по-често ЦСКА беше напред и спечели с 14-13.

На следващия ден в двубоя за бронзовите медали отборът на Аква Спорт излезе по-мобилизиран и достигна до успеха срещу Локомотив НН с 14-12.

Във финала ЦСКА победи Черноморец – 13-7

 

Класиране в Суперфинала

  1. ЦСКА
  2.  Черноморец
  3.  Аква Спорт
  4.  Локомотив НН

Индивидуални награди

Най-добър вратар: Боян Торосов (ЦСКА)

Най-добър защитник: Мартин Петров (Локомотив НН)

Най-добър нападател: Виктор Узунов (Черноморец)

Голмайстор: Ангел Стоянов (Локомотив НН)

Най-полезен в Суперфинала: Николай Димитров (ЦСКА)

 

 

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ