Печат

ПОТВЪРДЕНО: Хебър - Локомотив без ТВ излъчване, Михайлов се завърна, БФС по-старо му.

вкл. .

bezTV vsHebar

Получихме потвърждение от Диема Спорт,

че мача между Локомотив и Хебър в Пазарджик е отпаднал от пряко ТВ излъчване. Двубоят не присъства в програмата на никоя от спортните телевизии притежаващи правата за Втора лига https://nova.bg/schedule/index/5/2021/5/3/ . Тук идва въпросът защо го насрочиха за тази дата и защо мача срещу Янтра е след само 3 дни?

След падането на ГЕРБ от власт, Борислав Михайлов пък изведнъж реши, че ще върне подадената си оставка и отново е президент на БФС. В същото време изпълкомът на БФС взе решение да бъде увеличен броя на отборите в efbet Лига за сезон 2021/2022 година. Новият сезон ще бъде с 16 отбора, като отново ще има плейофи, след като първоначалното предложение да се върне класическият формат е отхвърлено от повечето членове на днешното заседание. Най-вероятно става въпрос за първа шестица, която ще се бори за първите три места. Втората четворка ще се бори за седмата позиция, която дава възможност на седмия да играе плейофи за влизане в Лига Европа, а последната шестица ще определят двата изпадащи и тимът, който ще участва в баража за оставане с третия от Втора лига.

На този етап не се знае дали ще има изпадащи отбори през този сезон от efbet Лига. От изпълнителния комитет е сформирано експертна група, която до 25 май трябва да даде своето предложение, как да бъдат определени 16-те отбора за елита и дали изпадащите през този сезон ще могат да участват в efbet Лига и догодина (въпреки, че до момента винаги са застъпвали мнение, че изпадащите са си изпаднали и би било редно поне да играят баражи с четвъртия и петия във Втора лига). В анкетата, направена от президента на Професионалната футболна лига Стефан Капралов, общо 16 отбора са дали съгласие да има формат с 16 тима. Единствено ЦСКА-София, ЦСКА 1948 и Литекс са били категорично против. Останалите клубове са се въздържали от отговор. Втора лига ще бъде отново с 18 отбора, въпреки, отказалите се през 2020 година. Явно работната група ще чака да види, кои ще са в групата на изпадащите за да нагласи всичко както е изгодно, пак БФС по старо му ...

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ