Печат

Волейбол момичета U12 спечелиха сребърни медали

вкл. .

Lokomotiv U12 2021 2022

През настоящия сезон Локомотив направи мечтано завръщане в спор за титлата след дълги години отсъствие. В 3 възрасти момичета стична до сребърните медали. Вижте Волейбол - прекадетки Локомотив спечели сребърни медали и Волейбол - кадетки Локомотив спечели сребърни медали. Днес публикуваме за финала за момичета до 12 години. Страхотна работа от Бригита Славова и екипа и, БРАВО.

Отборът на Локомотив звърши на второ място в междурегионалното първенство за миниволейбол за момичета до 12 години на Витоша и Хемус. Турнирът се проведе в столичната зала „Панайот Пондалов“. 

Във финалния турнир участие взеха осем тима - четирите най-добри от Витоша и четирите най-добри от Хемус. В тази възраст няма Държавни финали на цяла България, като се провеждат междурегионални финални турнири на всеки два региона от шестте волейболни такива. От останалите области обаче само Марица е конкурентно способна на отборите от София.

За втора поредна година първите четири в крайното класиране са от София. Получиха са много оспорвани двубои като и двата полуфинала се решиха след тайбрек. В единия полуфинал ЦПВК надигра Левски София с 2:1, а в другия Локомотив се наложи над Славия с 2:1.

В спора за златото се срещнаха съставите на ЦПВК и Локомотив. Представителките на полицейския клуб победиха железничарките с 2:0 и спечелиха първото място.

В малкия финал волейболистките на Славия се наложиха драматично над Левски София с 2:1. Двубоят бе изключително оспорван, като в тайбрека „белите“ поведоха с 14:6, но „сините“ изравниха до 14:14. В крайна сметка славистките успяха да наложат волята си с 16:14 и се пребориха за бронзовите отличия.

Крайно класиране на регионите Витоша и Хемус за момичета до 12 години:

1. ЦПВК

2. Локомотив

3. Славия

4. Левски София

5.Тони Спорт (Берковица)

6.Олимпиец (Плевен)

7.Бдин Вида (Видин)

8.Спартак (Плевен)

по материали на https://bgvolleyball.com/

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО