Печат

Човешки апел за помощ: Легенда на Локо (Сф) се нуждае от подкрепа!

вкл. .

deianov

Трудно ми е да пиша следващите редове…Защото става въпрос за Приятел. Защото става дума за истинска Футболна Легенда. От най-големите.

А сега накратко: Иван Деянов, бившият национал и бившият вратар на Локомотив (София) се нуждае от помощ.


За това ме алармира неговата съпруга Веселина Деянова. Ето какво емоционално и наистина разтърсващо писмо изпрати тя до редакцията на “Витоша Нюз” и до мен.

Прилагам го тук без редакторска намеса:

 

shampioni64„Уважаеми г-н Димитров, моля да ме извините за безпокойството, което ще ви причиня, но съм принудена от обстоятелствата.
Съпруга съм на Иван Деянов – бивш футболист на Локомотив (Сф), олимпийски и национален отбор на България.

Принудена съм да се обърна към вас, знаейки, че сте любител на футбола и същевременно журналист с ясно виждане за ситуацията в спорта. Писмото ми е без значението на съпруга ми – той е много горд и не би позволил да бъде съжаляван!

Диагнозата на Деянов е „Алцхаймер“- късен стадий. Която диагноза е стрнашно мъчителна за него. Губи памет за  една минута, притеснява се, страда и въпреки това още работи на павилиона. Там се вижда с някой приятел, обсъждат мачове – просто да мине деня.

За тази болест се искат скъпи лекарства, но не всички от тях се поемат от Здравната каса. Деянов е с 370 лева пенсия, моята е 340 лева – едната пенсия отива за покриване на сметки и лекарства.
Ако имате възможност  вие познавате институциите, които могат да помогнат на човека, отдал живота и здравето си за футбола! Много ми е жал за него и тайно си плача! Дъщеря ми работи и взима 600 лева заплата. Живее отделно и тя трябва да погасява разходи по жилището си.

Не се чувствайте задължен, ако не се намери решение. Благодаря ви предварително, че ме изслушахте за болката ми!

С почит: Веселина Деянова.”

Това е. Човешката болка няма граници. Болката е голяма. Моята молба, моят призив към всички локомотивци, е да помогнем на семейство Деянови! Кой с каквото може! Бате Иван заслужава само уважение и поклон за това, което е направил за българския футбол и за Локомотив (Сф).

Под каква форма ще е помощта още не сме уточнили. Дали ще се организира мач с участието на бивши звезди на Локото и бивши национали, дали с учредяване на банкова сметка и кампания в подкрепа на легендарния вратар…

За контакти: 0889 99 80 82

Милен ДИМИТРОВ

източник: http://vitoshanews.com/

 

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ