Печат

Локомотив U19 би Левски, №1 е до пролетта

вкл. .

Loko99 vs Levski99 2 1 zona st esen2017 3

Локомотив (София) U19 излъга с 2:1 Левски в мач от 19-ия кръг на столичното зонално първенство за юноши старша, родени 1999-2000 г.

И ще посрещне Нова година като №1 с точка повече от “сините”.

Победата е още по-ценна за “железничарите”, тъй като бе постигната срещу тима на “сините”, който играе в Елитната до 19 г. Липсваше единствено голмайсторът и капитан на тази формация Станислав Иванов, но почти всички останали бяха на линия. Запознатите ще се уверят сами по състава.

Успехът е и намигване към ръководството на Локомотив, че старшата на клуба има място в Елитната U19. Обаче… Не само Левски, а и Локомотив има да подобрява страшно много неща - и като индивидуално израстване на футболистите, и като отбор.

Дербито бе само на книга, качеството никак не бе високо, а чистите голови ситуации могат да се преброят на пръстите на едната ръка.

Течеше 5-ата минута, когато след статично положение вратарят на Локо Васил Вълчев изрита топката, тя тупна дълбоко в половината на гостите и Андрей Виденов прехвърли Димитър Шейтанов - 1:0 с асистенция на стража.

Левски отвърна моментално. Минута по-късно Сонер Полат удари греда от пряк свободен удар.

Нататък Левски се настани в половината на Локомотив. В средата на полувремето Полат можеше да изравни, когато направи добавка след избита от Вълчев топка, но кълбото бе избито пред голлинията.

Постепенно Локо поизравни действията на терена, а Виденов отново обстрелва Шейтанов.

След почивката положението на изкуствения терен в “Надежда” не се промени много. Вратарят на “сините” трябваше да се намесва след центриране от статично положение.

Левски продължи да има инициативата и огромно предимство във владеенето на топката, но нищо повече. А и през втората част домакините държаха своя противник по-далеч от вратата си.

В 77-ата минута влезлият от скамейката Георги Манев удвои след пас и пробив отдясно на направилия добър мач Кристиян Наков. А присъствието на Манев се усети не само с решителното попадение - той бе навсякъде по терена и опитваше да върши всичко.

В 86-ата Николай Ковачев (и той се появи на терена като смяна) намали. В крайна сметка - 2:1 за Локомотив.

Двубоят бе проследен от интересни футболни хора, като старши-треньорът на първия тим на “червено-черните” Младен Додич (най-долу), шефът на ДЮШ на Левски Даниел Боримиров и т.н.

----

Локомотив (София) - Левски 2:1

1:0 Андрей Виденов (5), 2:0 Георги Манев (77), 2:1 Николай Ковачев (86);

Локомотив: Васил Вълчев, Георги Христов (Георги Манев), Гюней Юсеин, Кони-Калоян Великов, Николай Данаилов, Красимир Милошев, Антонио Стойков-капитан (Кристиан Чусовитин), Андрей Виденов (Красимир Миков), Тодор Станкушев (Кристиян Игнатов), Кристиян Наков, Даниел Алексиев;

Треньор: Ради Георгиев

Левски: Димитър Шейтанов, Георги Павлов (Радослав Михалков), Мартин Костадинов, Иван Калайджийски-капитан, Васил Димитров, Илия Юруков, Йоан Гаврилов (Николай Ковачев), Васил Печев (Константин Иванов), Емил Трендафилов, Сонер Полат (Карим Езедине), Петър Иванов (Айвън Ангелов);

Треньор: Георги Тодоров

Съдии: Тихомир Алексов, Димитър Добромиров, Георги Великов (от София);

Делегат на БФС: Тодор Велков

Жълти картони: Андрей Виденов, Кристиян Игнатов, Георги Манев (Локомотив); Васил Печев, Йоан Гаврилов (Левски);

 

София, ст. “Локомотив”, изкуствен терен, 100 зрители

източник: http://viasport.bg

Share

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

ВИДЕО

 

FACEBOOK

НОВИ КОМЕНТАРИ